BYGGLOVSHANDLINGAR

 
Idag kräver de flesta kommuner att man lämnar in bygglovshandlingar i digitalform. Låt mig hjälpa er från idé till verklighet.

Arbetsprocess
  • Vi startar med att gå genom era behov och idéer som ni vill förverkliga. Om det är nybyggnation eller tillbyggnation eller till och med en ombyggnation av fastigheten.

  • Därefter återkommer jag med en offert och en budget för arbetet. Det är viktigt både för mig och för er att det är tydligt vad som ska göra och vad det får kosta. Ibland kan jag ge er ett fast pris på hela arbetet men ibland är det svårt att veta vad som ska göras redan från början. Då får ni en budget på det arbete vi är överens om. Blir det ändringar eller tillägg under vägens gång stämmer jag givetvis av det med er innan jag börjar jobba.

  • Utifrån era behov och idéer börjar jag skissa på ett eller flera förslag som underlag för fortsatta diskussioner. På så sätt kan ni ställa olika alternativ mot varandra.

  • När jag gjort färdigt de första skisserna brukar det vara bäst att träffas igen för en diskussion. Men ibland räcker det att jag skickar ritningarna till er. Vi arbetar genom skisserna tills ni känner er helt nöjda.

  • Utifrån skissen tar jag fram mer detaljerade ritningar. Det kan vara bygglovshandlingar som kommunen kräver, förfrågningsunderlag om ni ska ta in offerter eller bygghandlingar när ni redan avtalat med en entreprenör. Jag ritar både i Autocad (2D) och Revit (3D). Genom åren tycker jag att Revit är snabbaste och enklaste verktyget för mig att hantera och därmed prismässigt billigaste alternativet. 

  • Jag kan hjälpa till med kontakten på bygglovsavdelningen eller entreprenörer. Ofta dyker det upp fler frågor under projektets gång och jag finns tillgänglig som rådgivare hela vägen. Eftersom jag är väl insatt i ert bygge är det lätt att bolla frågor som dyker upp.

  • Jag erbjuder även 3D-visualisering av erat projekt - ex.  stillbilder, video och virtuella visningar, om så önskas (se mer under rubriken 3D-visualisering).
Jag har en stor erfarenhet av bygglovshantering och vilka regler som gäller vid bygglovsansökan.


 

© Copyright www.nabec.se